Synergia6

Ansambl Synergia6 u zadarskoj Rotondi publici priuštio uistinu spektakularnu završnicu 57. Glazbenih večeri u svetom Donatu.

Krešimir Bedek, Martin Draušnik: Paganini i gitara

Duo violine i gitare otvorio je sasvim novi kreativni prostor u kojem su glazbenici na pozornicu sv. Donata donijeli zanimljiv virtuozni repertoar i podignuli publiku na noge.

Eva Mach, Marko Mihajlović: Marimba u Marini

Na drugom koncertu u Marini Dalmaciji publika je uživala u zanimljivim i neobičnim zvukovima kombinacije marimbe i violine.

Zadarski kvartet klarineta: Ponos zadarske Glazbene škole

Talent, muzikalnost, rad i upornost mladih umjetnika na sinoćnjem koncertu oduševila je publiku te su se mladi klarinetisti prikazali kao pravo osvježenje na zadarskoj glazbenoj sceni.

Il Sogno Barocco: Glazbeni dvoboji

Talijanski ansambl Il Sogno Barocco, na oduševljenje publike, istinski je pobjednik sinoćnjeg imaginarnog svijeta glazbenih dvoboja.

Glazba u Marini: Zagrebački kvartet

Zagrebački kvartet je sa vještom i istančanom interpretacijom pridobio svu pažnju i naklonost zadarske publike na drugom ležernom koncertu, ovaj put u Marini Dalmaciji.

Majstori komorne glazbe: Zagrebački kvartet

Zagrebački kvartet je na zadarskom koncertu vrhunski izveo djela W. A. Mozarta i D. Šostakoviča u prepunom sv. Donatu.

Zbor Hrvatske radiotelevizije i barokni instrumentalni ansambl: Vinko Jelić: Audivi vocem

Zbor Hrvatske radiotelevizije i barokni instrumentalni ansambl sastavljen od korneta, trombona, violina, viola, violončela, arhilutnje i orgulja, pod ravnanjem dirigenta Tomislava Fačinija, oživjeli skladbe Vinka Jelića!

ZKO, zbor HRT-a, AO IVAN GORAN KOVAČIĆ; dirigent Ivan Repušić: Zadarska deveta

Zadarski komorni orkestar sa suradnicima, Zborom Hrvatske radiotelevizije i Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić te solistima, redom izvrsnim pjevačima, u akustički besprijekornom i ambijentalno inspirativnom prostoru zadarske katedrale svete Stošije podigao publiku na noge izvođeći jednu od najraskošnijih partitura klasične glazbe.

Roman i Milena Simović: Stradivari u Donatu

Virtuozne i muzikalne izvedbe Mozarta i Martinua u akustički besprijekornom prostoru Crkve Sv. Donata oduševile publiku!

Opera je u zraku: SIMFONIJSKI ORKESTAR HRT-a

Na svečanom otvorenju 57. Glazbenih večeri u Sv. Donatu na zadarskom Forumu, opernim uvertirama i arijama publiku je oduševio Simfonijski orkestar HRT - a pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, te su uz njih zablistali solisti Evelin Novak, sopran; Jelena Kordić, mezzosopran; Tomislav Mužek, tenor i Ante Jerkunica, bas.

13.7. - 10.8. 2017.

57. GLAZBENE VEČERI U SV. DONATU